Welkom in de wereld van thee en kruiden (Blog).

Blog Thee en Kruiden

Voor mij zijn Thee en Kruiden proeven, genieten. Het is een moment van rust waarbij je de verschillende geuren en smaken van thee en kruiden in je opneemt. Een moment waarbij je alle stress en drukte even op de achtergrond plaatst en tijd maak voor het hier en nu.

Mijn theeblog begint in dat verre land…

Maar voor het zover is zijn de blaadjes al door vele handen geglipt, hebben ze reeds verschillende productieprocessen ondergaan en hebben ze er al een lange reis opzitten… Al bij enkele kopjes ontdek je een heus pallet aan smaken, kleuren en geuren. Gele, groene, witte, rode thee….. wat een boeiende wereld!!

En het hoeft zelfs niet eens zo ver te zijn.. langs Vlaamse velden en bossen.. de lente, zomer of najaar… wat een verscheidenheid aan (on)kruiden. Wat voor de ene hinderlijk is, is voor de ander een godsgeschenk. Denk aan de mooie kleurige bloemen van de passieflora, slaapmutsje, lavendel, rozenbottel.. allemaal kruiden. Als ze dan ook nog eens kunnen worden verwerkt in onze voeding en ze een heilzame werking uitoefenen op onze gezondheid? Denk hierbij aan brandnetel in soep of kaas, zie je ze dan nog als (on)kruid? Geef toe… zo een verscheidenheid aan kruiden.. ze zijn er om van te genieten, om ons gezond te houden. Als dat geen wonder is van de natuur!

En dit is nu net wat ik wil doen. Als theesommelier en ervaren coach wil ik jullie laten meegenieten van de weldaden van thee en kruiden en mijn passie voor deze godendrank.

Meer dan veel vlees en vis houden kruiden ons gezond. Ze bevatten inhoudsstoffen die van levensbelang zijn om ons gezondheid in stand te houden. En hoewel het allemaal een beetje technisch klinkt… Ik wil je deze kennis niet onthouden!

Welkom in “de wereld van thee en kruiden”. Geniet van deze theeblog!

2 Responses to Welkom in de wereld van thee en kruiden (Blog).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *