Kruiden

kruiden-very-tastea

Alles over thee en kruiden: Kruiden kennen we vanouds… 

Liever direct door naar onze webwinkel?

Klik hier: Webwinkel.VeryTastea.com

Vroeger werden kruiden meer dan nu ingezet om ziektes te bestrijden. Kruiden kunnen enorm ondersteunend werken. Ze houden het lichaam gezond. Een “VERSE” kruidenthee wordt voornamelijk gebruikt als smaakmaker. “GEDROOGDE” plantendelen zoals wortels, bladeren en/of bloemen gebruiken we veelal voor hun medicinale kracht.

Maar er bestaan oneindig veel soorten medische planten, struiken en bomen. En er zijn ontzettend veel mogelijkheden waarbij we een bepaald plantendeel (wortel, blad, bloem), kunnen inzetten tegen specifieke kwaaltjes. Denk maar aan Munt die wordt ingezet om de spijsvertering te ondersteunen. Of Rode Zonnehoed (= Echinacea) om het immuunsysteem te stimuleren en Passiebloem (=Passieflora) om slaapproblemen aan te pakken. Planten bevatten inhoudsstoffen die een heel gezonde impact hebben op de gezondheid van het menselijk lichaam. Hierbij moeten ze een minimum hoeveelheid aan die inhoudsstoffen bevatten. Dat de hoeveelheid aan inhoudsstoffen afhangt van factoren zoals de bodemgesteldheid, het klimaat, de pluk en de verwerking zal U waarschijnlijk niet verbazen. De samenstelling van de inhoudsstoffen van planten lijkt op samenstelling het menselijk bloed, waardoor ze de ideale match zijn.

Maar hoe maken we zelf een lekkere en gezonde kruideninfusie? En hebben deze infusies dan wel zo een grote impact op onze gezondheid als wordt beweerd? Welke kruiden kunnen best met elkaar worden gemengd? En hoe maken we een lekkere kruidenmengeling? Kan een kruideninfusie in combinatie met synthetische medicatie? Welke is de impact? Veel vragen waarop we meestal geen antwoorden vinden..

Hoe zet je een lekkere infusie van kruiden?

Eén voorwaarde waar zowel thee als kruiden moeten aan voldoen, willen we ze inzetten tegen het te lijf gaan van kleine kwaaltjes… ze moeten correct zijn verwerkt, verpakt en gezet. Voor het zetten van een kruideninfusie gebruiken we best zacht, PH-neutraal en mineraal-arm water. Laat het water niet koken. En gebruik vooral gedroogde kruiden zonder toevoegingen van aroma’s, suikers of andere additieven.

Is uw nieuwsgierigheid als particulier gewekt? Lees dan alvast mijn blog, schrijf je in voor een cursus in groep via het avondonderwijs of individueel via afstandsonderwijs.

Ben je een school, bedrijf of vereniging? Wens je een cursus aan te bieden aan jullie leerlingen, werknemers of leden? Of een cursus Kruiden en de mogelijke verwerkingsmethodes (poeders, zalven, tincturen..)? Een kruidenwandeling? Of misschien wil je meer weten over de inhoudsstoffen van kruiden? Hoe kruiden onze gezondheid gunstig beïnvloeden onder de noemer ‘voor elk kwaaltje een kruid’? Of liever een workshop ‘hoe maak je een geneeskrachtige kruidenmengeling’ voor jezelf? Vraag uw gratis prijsofferte.

Vraag uw gratis prijsofferte.

Bezoek onze webwinkel  – Neem contact op met ons